В Чернівцях підбили підсумки реалізації проекту «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі»



6 грудня 2010 року в готельному комплексі «Стіжок» в с. Берегомет Вижницького району Чернівецької області відбулася заключна зустріч на рівні регіонів в рамках проекту «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі». Проект фінансувався спільно Європейським союзом та радою Європи і виконувався Радою Європи.Проект реалізовувався у шести пілотних містах України  — Рівному, Сумах, Донецьку,Черкасах,Херсоні та Чернівцях.
В рамках заключної зустрічі  учасники діалогової групи презентували свої результати з подолання проблеми, яку під час першого заходу проекту  обрали журналісти, а саме: «Недостатній рівень доступу громадян до інформації про дії міської влади щодо прийняття рішень з усіх питань життєдіяльності громади».
Підбиваючи підсумки роботи, координатор проекту в Чернівцях Анна Сороковська зазначила: «Наш проект тривав понад 20 місяців. До роботи в проекті було залучено 39 осіб – представників місцевих органів влади, громадських організацій та журналістів. В процесі реалізації проекту було проведено 21 захід. Дякую всім за активність та плідну роботу в проекті. Ми досягли результату  – налагодили міжсекторальний діалог «ЗМІ-влада-громадськість. Сподіваюся, що і після завершення проекту ви будете  розвивати міжсекторальну співпрацю».
Під час зустрічі учасники діалогової групи обговорили досягнення діалогу та основні причини успіхів та невдач, міжсекторальну співпрацю – відображення інтересів кожного. Серед причин успіху проекту учасники назвали активність членів діалогової групи, цікаву тематику, наявний досвід співпраці, взаєморозуміння, бажання вирішувати обрану проблему, широку поінформованість про проект, розгалуженість напрямків проблеми, формат та методологію роботи, особистісний фактор, професійність організаторів проекту. Серед причин деяких невдач було визначено недостатнє залучення представників  влади обласного рівня та журналістів, які не були членами діалогової групи, а також втрата певними учасниками інтересу до роботи в проекті.
Координатор проекту, член Правління ЧОГО «Центр соціального партнерства» Анна Сороковська презентувала посібник «Міжсекторальний діалог «ЗМІ-влада-громадськість»: практичний досвід» та спеціальний випуск Бюлетеню Центру соціального партнерства, які були випущені в рамках проекту.
Учасники діалогової групи також попрацювали над планом подальшої роботи, оскільки проект може мати своє продовження. Було запропоновано ряд проблем м.Чернівці, які діалогова група могла б вирішити вже в рамках нового проекту. Після ранжування та відхилення проблем, які неможливо вирішити на місцевому рівні, учасники зупинилися на 3-х: засміченість Чернівців, розвиток туризму та доступність до інформації про життєдіяльність міста. На основі цих проблем учасники діалогової групи розробили 3 проекти – «Чернівці – наше місто. Зробимо його чистим!», «Туристичні Чернівці» та «Доступні Чернівці», над реалізацією яких планують працювати в майбутньому.

2 коментарі

Іван Білик
A de tvoe faine foto? comu nema prisvysch «cleniv»?
Галина Єреміца
Я щось не можу їх завантажити.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте