Анатоль Федірко відновив пам’ятник Фірташу





        
       18 січня 2011 року скандальний художник-перформансист Анатолій Федірко біля магазину Букініст у Чернівцях відкрив  пошкоджений невідомими вандалами пам’ятник  «Невідомому олігарху Дмитру Фірташу
». «Це вже третя версія  пам’ятника після двох пошкоджень у листопаді 2010 року. «Це той же метелик, який раніше символізував гламурність олігарха, але зараз це метелик-гербарій. Це подяка пану Фірташу за те, що в він зробив для України»,  — розповів пан Федірко/ Право відкрити відновлений пам’ятник Анатоль Федірко надав своєму другу, директору Буковинського центру реконструкції і розвитку Ярославу Кирпушку.  На думку художника, метелика, якого вінприкріпив до попередньої версії пам’ятника, не просто знищили, авикрали.«Хтось хотів би мати приватний пам’ятник. Зараз  в Чернівцях це актуально.  Сьогодні ми відкриваємо третю версію —  музейний атрифакт. Я думаю, вандали можуть не турбуватися — 4 гайки і болти продовжать життя метелика на деякий час», — вважає Анатоль Федірко.
         А ще  художник просто під час відкриття пам’ятника збирав пожертви на пам’ятник у журналістів та перехожих –  назбирав аж 33 грн. 30 коп. та 1 жетон на метро.

2 коментарі

Віра Перун
а може то Пінчук поцупив метелика для своєї колекції?) чи сам Фірташ)) або ж останній пошкодив, мовляв, памятник, та ще за життя..)
Галина Єреміца
В нашій країні все можливо…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте