На Водохреща відбулося купання в річці Прут




19 січня, на свято Водохреще (Йордан), яке завершує цикл різдвяних свят, у Чернівцях в усіх храмах  проходили богослужіння. Вважається, що на Водохреща вода набуває цілющих властивостей, має чудодійну силу, яку зберігає впродовж року і не псується. Прийнято в цей день також освячувати воду під відкритим небом. У морозну погоду на Йордан прорізують ополонку у вигляді хреста і занурюються у цілющу воду. 
        В цей день о 12 годині  відбулося  освячення води у річці Прут поблизу стадіону «Мальва». На березі річки Прут зібралося понад тисячу чернівчан.
Прийшли на освячення і представники влади: губернатор Михайло  Папієв, голова Чернівецької обласної ради Василь Ватаманюк, міський голова Микола Федорук. Новоспечений секретар міської ради Віталій Михайлішин, начальник обласної міліції Микола Харабара та інші. Але занурюватись у холодну річку не ризикнули.  На  трьох човнах у річці Прут, а також на березі чергували рятувальники. Серед  буковинців виявилося багато бажаючих поплавати у річці Прут. Хоча зробити це було нелегко, адже берег обмілів, тому деякі моржувальники  віджимались на руках. Ті, хто не занурювався у воду, фотографували моржувальників, а також набирали з Прута освячену воду.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте