Микола Федорук: «Я вважав і вважаю себе найбагатшою людиною в Чернівцях…»








14 лютого 2011 року, в день Святого Валентина, Чернівецький міський голова Микола Федорук завітав на засідання Чернівецького прес-клубу «Сутінки мерів: що далі?» в кав’ярні «Literatur Caf?». Нагадаю, що кожного понеділка тут збираються блогери, журналісти, політологи та обговорюють різні теми. Не оминули вони увагою й найрезонанснішу наразі тему в Чернівцях – подолання вето міського голови щодо регламенту міської ради. Прийшов Микола Трохимович не сам, а з незамінним помічником в даній ситуації – Ілоною Сарафінчан — начальником юридичного управління Чернівецької міської ради. До конструктивної дискусії були запрошені всі сторони конфлікту (представники фракцій в міській раді), але прийшли лише Голова Чернівецької організації «Фронт Змін» Олексій Каспрук, Голова Чернівецької міської організації «ВО «Батьківщина» Микола Кирилюк, від ВО «Свобода» — Олег Дяконюк – керівник виконкому ЧОО ВО «Свобода», координатор громадського опитування.
 
«Я нічого не забирав і забирати не збираюся. Інститут міського голови та інститут міської ради чітко прописані в Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні», — заявив на початку зустрічі Микола Федорук. Я звернувся до авторитетних та фахових установ в Україні за роз’ясненням. Ось що вони відповіли – висновки читайте тут: chernivtsy.eu/portal/?p=9870
 
«Наш національний звір – наша українська жаба. Слава Богу, її в мене немає», — констатував міський голова.
 
Ілона Сарафінчан, начальник юридичного управління Чернівецької міської ради: «Я хочу, щоб ви знали правду. Ніхто ні в кого нічого не забирав. Відповідно до статті 28 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутати міської ради мають право тільки обговорювати кандидатури заступників, членів виконкому. А депутати прописали в новому регламенті: в разі невнесення кандидатур міським головою це роблять депутати міської ради – ось «де собака зарита».
 
На питання про подальші дії міського голови Микола Трохимович відповів: «Дії згідно законодавства: суд, суд, Європейський суд, Рада Європи. Це може тягнутися приблизно п’ять років».
 
«Я вважав і вважаю себе найбагатшою людиною в Чернівцях, тому що мене підтримали 60% чернівчан. Я цим найбільше дорожу. Я не настільки багата людина матеріально по сьогоднішнім міркам. Я в ладах зі своєю совістю. Я спокійно лягаю спати. Боюся Бога, провокацій і підлих людей. Бог їм суддя. Все стане на своє місце» — на цій оптимістичній ноті Микола Федорук завершив розмову з учасниками прес-клубу.
 
P.S.: Дуже приємно, що Микола Трохимович прийшов до нас на зустріч. Але хотілося б, щоб він звертався до молодих, свідомих та активний людей не тільки тоді, коли ситуація стає критичною...

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте