У «Вернісажі» відкрилася фотовиставка подорожуючого канадського фотохудожника Франсуа Гзавіє Сарразіна







        16 лютого 2011 року у  центрікультури«Вернісаж» відкрилася фотовиставка канадського фотохудожника Франсуа Гзавіє Сарразіна «ANONYMAT». Для поціновувачів мистецтва фотохудожник презентував свої роботи, які зробив за останні три місяці подорожей.  Виставка триватиме до 3 березня 2011 року.
        «ANONYMAT-це штучно утворене слово, оброблене слово, слово, що позначає процес «анонімації». Воно сконструйоване із суфіксу «мат», у слов'янських словах, як наприклад «Автомат» чи «Банкомат»,що позначають процес чи об’єкт, що творить цей процес, зазвичай машину і формурезультатуцьогопроцесу.
        Таким чином ANONYMAT–це процес, який робить об’єкт чи особу 
анонімним.Слова anonymity в англійській чи anonymat у французькій не 
несуть конотації процесу чи трансформації. Проте у французькій мові саме 
слово носить значення стану анонімності, як результат цього процесу.Я вважаю цей процес здійснюється через відчуження від комерційної та політичної культури, що не промовляє до публіки а лише «грає» на неї. Для осіб, до яких звертається ця культура, — найшвидший шлях сховатися від цієї ситуації, приховавши власне буття від їх типово урбаністичного оточення», — пояснив митець.
       Виставка триватиме до 3 березня 2011 року.
 
 
Довідково:
Франсуа ГзавієСарразін народився 26 березня 1975 року в Оттавів сім’ї дипломатів.Освіту здобув у «LoyalistCollegeBelleville» в Онтаріо. Найбільше вплинула на його мистецьку діяльністьCanterburyHighSchool, де Франсуа був оточений митцями, які пізніше досягли великої слави. Після цього Франсуа подорожує  – Китай, США, Монголія, Франція, Непал, Сінгапур, Таїланд та Філіпіни.  Тепер він подорожує по Східній Європі, щоб зібрати матеріали для наступних виставок. До Чернівців він приїхав з Румунії.
 
 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте