Чи має нелюд політичне забарвлення? То чий все-таки Бойчук член?


Прес-брифінг голови Чернівецької територіальної організації політичної партії «Фронт Змін» Максима Бурбакана тему «Ситуація в Заставні як приклад кадрової політики влади»відбувся 21 квітня 2011 року. Під час зустрічі з журналістами краю Максим Бурбак спростував інформацію про те, щоекс-голова Заставнівської райдержадміністрації Михайло Бойчук на даний час є членом партії «Фронт Змін», тим паче головою Заставнівської районної організації партії. «Певний період часу він очолював Заставнівську районну організацію партії, проте в квітні 2010 року був призначений Указом Президента України на посаду голови Заставнівської райдержадміністрації Чернівецької області, – заявив голова Чернівецької обласної організації «Фронт Змін» Максим Бурбак. Він також зазначив, що в районній газеті «Рідний край» (№41, від 8 жовтня 2010 року), в якій були опубліковані партійні списки кандидатів на місцевих виборах 2010 року, написано, що «Бойчук Михайло Васильович – перший номер, позапартійний», тобто Михайло Бойчук очолював список Партії регіонів на місцевих виборах в жовтні 2010 року до Заставнівської районної ради. Представники «Фронту Змін» заявляють, що «цей вчинок хочуть перекласти з хворої сторони на здорову», і вважають, «що події у Заставні – це наслідки провальної кадрової політики влади». А при владі у нас Партія регіонів.  
На прес-брифінгу Максим Бурбак повідомив журналістів і про те, що кандидата в депутати Чернівецької обласної ради за одномандатним мажоритарним округом №26 від політичної партії «Фронт Змін» Георгія Помпуша, який написав заяву про зняття з реєстрації за власним бажанням, обласна виборча комісія 20 квітня зняла з реєстрації. «Здогадуємося, що заява була написана не просто так. Чоловік послався на сімейні обставини. Був тиск на нього – людина не витримала», – вважає голова Чернівецької територіальної організації «Фронт Змін» Максим Бурбак.
Нагадаємо: нещодавно на одному з чернівецьких сайтів була оприлюднена офіційна відповідь Головного управління юстиції в Чернівецькій області за підписом його начальника Костянтина Кондрюка щодо політичної приналежності та партійної посади екс-керівника Заставнівського району. Однак очільник «Фронту Змін» Максим Бурбак заявив, що М.Бойчук написав заяву про припинення членства в партії 24 квітня 2010 року (копію заяви Бойчука роздали журналістам), і він був виключений з партії рішенням ради Чернівецької обласної організації від 16 серпня 2010 року.
Відтоді в.о. голови Заставнівської районної організації «Фронт Змін» став Яценюк Антон Степанович (Протокол засідання ради Чернівецької обласної організації політичної партії «Фронт Змін» від 16 серпня 2010 року додається, але чомусь без печатки…). То де ж правда? В написаній від руки заяві Бойчука про призупинення членства у «Фронті Змін», на якій немає резолюції голови партійної організації, чи в офіційній відповіді керівника обласного управління юстиції з вихідним номером, відповідним підписом та печаткою? Максим Бурбак пообіцяв подати депутатський запит в Головне управління юстиції в Чернівецькій області. Може, депутату обласної ради пан Кондрюк дасть іншу відповідь? Поживемо – побачимо. Але це політичний бік медалі. І він аж ніяк не цікавить тих рибалок, над якими по-звірячому познущався нелюд Бойчук (по-іншому його назвати важко) та його банда. Злочин не може мати політичної приналежності і повинен каратися у відповідності до чинного законодавства. І тільки тому, що потерпілі не побоялися публічно заявити про «бєспрєдєл» Бойчука і його команди, ця справа набула широкого суспільного резонансу та реакції правоохоронних органів.
За повідомленням прес-служби прокуратури Чернівецької області, 19 квітня порушена кримінальна справа стосовно голови Заставнівської районної адміністрації за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.365, ч.2 ст.127 Кримінального кодексу України, його рідного брата, зятя та двох охоронців приватних ставків за ст.27, ч.3 ст. 365 та ч.2 ст.127 ККУ.
Встановлено, що 16 квітня голова райдержадміністрації, перевищуючи свої службові повноваження, спільно із зазначеними особами близько 22-ої години за здійснення без дозволу риболовлі у ставку побили чотирьох рибалок шляхом нанесення їм побоїв ударами ногами, гумовими кийками, дерев’яними бітами та прикладом рушниці по всьому тілу, при цьому приковували потерпілих наручниками до бетонної електричної опори.
У зв’язку з незабезпеченням дотримання прав і свобод громадян на території району головою Заставнівської районної державної адміністрації Чернівецької області, що призвело до значного негативного суспільного резонансу, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв 19 квітня 2011 року вніс подання до Адміністрації Президента України та Кабінету Міністрів України щодо звільнення керівника району із займаної посади. Четверо підозрюваних затримані в порядку ст.115 КПК України. Досудове слідство у справі триває.
Самого ж Бойчука не заарештували, тому що він надав медичні довідки про свою інвалідність. 20 квітня 2011 року Президент України Віктор Янукович підписав Розпорядження №138/2011-рп «Про звільнення М.Бойчука з посади голови Заставнівської районної державної адміністрації Чернівецької області».
Та як повідомив прокурор області Петро Коваль в ефірі одного з телеканалів 22 квітня 2011 року, де він був разом з губернатором Папієвим, очна ставка між потерпілими рибалками та Михайлом Бойчуком ще не відбулася, тому що колишній голова Заставнівської РДА госпіталізований з підозрою на інсульт. З підозрою на інсульт – підозрілий діагноз… Самі ж потерпілі перебувають на лікуванні в обласній клінічній лікарні. Вони постраждали, але цим зробили корисну справу – пробудили свідомість громадян, тобто почалася ланцюгова реакція, яку буде важко зупинити. Зокрема, прокинулися мешканці Сокирянського району, які надіслали лист на один з телеканалів про свавілля голови Сокирянської райдержадміністрації Василя Козака, який є і головою РДА, і райради. Цікаво: хто наступний та чому мовчить Глибока? Можливо, там живуть мазохісти?
Коли верстався номер, стало відомо про те, що за наказом прокурора Петра Коваляцими днями має бути проведена експертиза стану здоров’я Михайла Бойчука. Про її результати читайте в наступному номері газети «Буковинська правда».

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте