«Битва Націй» відбулася. Перемогла Росія













Другий міжнародний фестиваль історичної реконструкції середньовіччя «Битва націй» пройшов в Хотинській фортеці з 30 квітня по 3 травня 2011 року. В програмі  фестивалю  -  повноконтактні бої з використанням автентичного спорядження, виступи музичних виконавців та танцювальних колективів, ярмарок та майстер-класи для глядачів. Центральною подією фестивалю є бої між бійцями з Національних збірних України, Росії, Білорусі, Польщі, Квебека (Канада), Італії та Німеччини. Урочисто відкрив Другий Міжнародний фестиваль історичної реконструкції середньовіччя, Чемпіонат світу з історичного середньовічного бою «Битва націй» голова Чернівецької  обласної державної адміністрації Михайло Папієв. Губернатор Буковини  привітав учасників престижного фестивалю, мешканців та гостей древнього Хотина та побажав гарного настрою, успішних виступів та цікавих поєдинків. Бої проходили в трьох номінаціях – бої «один на один», бої між групами по п’ять осіб та бої в найбільш масовій номінації – «21 на 21». Всі бої судять досвідчені маршали. Під час фестивалю учасники жили в таборах з повністю відтвореним середньовічним побутом. Крім того, додатково відбувся конкурс на найкрасивіший та найвідповідніший до своєї історичної епохи обладунок. Фестиваль стартував 30 квітня, з параду Національних збірних, опівдні.  Антон Трубніков, один з організаторів фестивалю «Битва Націй»:  «Призовий фонд фестивалю наразі складає 20 тисяч євро. Переможці отримають кубки і найбільшу частину грошей. Гроші отримують всі команди в кожній номінації, які зайняли перші 3 призові місця. Але кубок  один на кожну номінацію, а гроші – для І,ІІ, ІІІ місця. В порівнянні з минулим роком, по-перше, змінилася кількість людей, по-друге, у цьому році нам більш активно сприяла Чернівецька обласна державна адміністрація, і ми за це їм дуже вдячні, особливо губернатору Чернівецької області Михайлу Папієву. А Хотинська фортеця – це дійсно унікальна фортеця, перлина не тільки Буковини, а й реально Європи». Бюджет фестивалю організатори тримають в таємниці. На запитання журналістів щодо прогнозів переможців, Антон Трубніков відповів: «Якщо брати, як це прийнято в спорті, то фаворитом завжди вважається той, є наразі чемпіоном. Зараз чемпіоном світу є збірна Росії, ІІ місце – за Україною, тобто ось вам перша така цікава спортивна інтрига.  Як капітан збірної України скажу – ми будемо дуже багато чого робити для перемоги. Україна буде переможцем і, можливо, навіть цього року».
На території фортеці відбулися бої у всіх трьох номінаціях, а ввечері  — концерти за участі виконавців етнічної музики, танцювальних колективів та груп фаєр-шоу. Бої відбувалися щодня з 10-00 ранку до 21-00. Крім того, з другого дня фестивалю розпочався стрілецький турнір. Протягом трьох днів фестивалю для гостей фортеці працювали майданчики, де можна було поспілкуватися з музиками, відвідати майстер-класи з танців та деяких видів ремесел.
Довідка:
«Битва Націй» (BattleoftheNations)– це міжнародний проект, в рамках якого проходять найзначніші події в світі з історичних середньовічних боїв, зокрема, масштабні та видовищні історичні фестивалі, які фактично є чемпіонами світу з історичного середньовічного бою (ІСБ). В цих історичних фестивалях беруть участь найдосвідченіші та найпідготовленіші Національні збірні країн світу, в яких практикують ІСБ.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте