Не вір, не бійся, запитай!
















Увівторок, 10 травня 2011 року, під  будівлею Чернівецької міської ради відбувся  флеш-моб “Запит? Ай!” з метою інформування населення та популяризації Закону України «Про доступ до публічної інформації», який набув чинності 9.05.2011.
Акція проходила у  вигляді театралізованого дійства: громадські активісти демонстрували закритість влади «до»  моменту набуття чинності Законом, знявши з влади чорний ящик  «після». Після флеш-мобу учасники роздали перехожим інформаційні листівки Різні верстви населення відтепер мають можливість отримати інформацію, що їх цікавить. Перші інформаційні запити було урочисто вручено в.о. Чернівецького міського голови Віталію Михайлішину.
Також 10 травня по всій Україні відбулися аналогічні акції з метою якомога ширшої популяризації Закону «Про доступ до публічної інформації»  —  були надіслані та особисто вручені запити до органів влади у 457 містах країни. Через 5 днів ми дізнаємося, наскільки готовою є влада до виконання цього Закону.
 
 

4 коментарі

Алька Ситар
Шкода, що пропустила (відпочивала того дня за 9-те травня). Мені цікаво, як в.о. мера Михайлішин зреагував. Хтось може розповісти?
Галина Єреміца
Так, я можу. Він самого флеш-мобу не бачив, але ми зайшли до нього з інформаційними запитами, він досить гарно з нами поспілкувався, пообіцяв дати відповіді, а потім ми полізли на вежу.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте