Віталій Михайлішин хоче в “Ойкос” як мінімум на тиждень




21 червня в селі Берегомет Вижницького району відбулося урочисте відкриття 7-го сезону в таборі “Ойкос”. З цієї нагоди на урочистості завітали в.о. Чернівецького міського голови Віталій Михайлішин, його радник Роман Довгалюк начальник управління фізичної культури і спорту міськради, Святослав Дяконюк, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Довганич, журналісти. Господинею свята була начальник управління дітей, сім’ї та молоді Чернівецької міської ради Наталія Коцур, яка серце і душу вкладає в роботу табору. Під спів гімну України було урочисто піднято державний прапор. Після цього вихованці табору влаштували показові змагання з футболу. Поганяти м’яча наважилися і представники влади  — Віталій Михайлішин, Роман Довгалюк, Олександр Довганич, Святослав Дяконюк. Всі учасники дійства отримали масу задоволення.
У своєму вітальному слові Віталій Михайлішин зазначив: “Вітаю з відкриттям нашого табору, який дійсно відповідає своїй назві, адже слово “Ойкос” в перекладі з грецької означає рідний край, рідна домівка. Я впевнений і дійсно бачу, що тут ви себе почуваєте як вдома. Мені дуже приємно в даний час знаходитися тут. Я думаю, що враження після вашого заїзду залишаться надовго. Тому хочу вам  всім побажати  здоров’я, гарної погоди, гарного настрою і всього самого найкращого”.
Святослав  Дяконюк, начальник управління фізичної культури і спорту Чернівецької міськради: “Діти всі задоволені і з задоволенням їздять сюди. Ми маємо чергу дітей – І,ІІ,ІІІ заїзд по 46 дітей. Для нас це підготовка дітей до майбутніх змагань. Зараз тут ті діти, які займаються в дитячо-юнацькій спортивній школі, далі будуть заїжджати діти з загальноосвітніх шкіл, заїдуть навіть студенти”.
Про свої  враження розповів вихованець табору Михайло Унгурян: “Приїхав я сюди тиждень тому, прожив тут тиждень і вже маю виїжджати у зв’язку з тим, що ми їдемо за кордон на міжнародний турнір по футболу. Тут дуже гарні умови – гори, чисте повітря, гарна погода. Ми граємо в футбол, настільний теніс, проводимо змагання з різних видів спорту, якісь ігри самі придумуємо. Харчування чудове – 3 рази на день (сніданок, обід та вечеря). На перше – суп або борщ, на друге – гречка або каша і багато чого іншого. Тому звісно раджу всім дітям приїхати сюди”.Своїми враженнями та планами на перспективу щодо роботи  табору поділився і Віталій Михайлішин: «Я перший раз тут, я такого навіть не очікував. Тут дійсно така краса і настільки комфортно.Мені дуже сподобалося. Я ж кажу – хочеться самому на тиждень тут залишитися як мінімум. Щодо планів – на сьогоднішній день вже 3 роки підряд табір отримує 250 тис. грн. з міського бюджету і я так планую, що на наступний рік це вже буде 400 тис. грн. Я думаю, що ми зробимо душові кабінки, зробимо ще декілька альтанок. Будемо розвивати цей табір, тому що дійсно він того вартий. І дітей, які на сьогоднішній день хочуть сюди потрапити, з кожним днем все більше й більше. Табір набуває популярності, так що треба створювати умови і їх покращувати.І ми будемо це робити. З кожним роком, я думаю, він буде краще і краще. Плануємо продовжити термін перебування в таборі (на сьогоднішній день це 7 днів) до 14 днів, але будемо робити це поетапно».
Закриття табору відбудеться 24 серпня 2011 року.

16 коментарів

Роман Жахів
У рідному краю — не рідні назви… Там, напевне, й не діти відпочивають, а ?????? якісь.
Святослав Вишинський
Насправді, аналізуючи навіть фотографії, важко зрозуміти, чим на такому високому рівні є пишатись: ні спортивних майданчиків, ні (переконаний) гарячої води, доступної в будь-який час доби. За 250 тис. грн., помножених на три роки, вже давно можна було душові кабінки організувати — яким чином табір функціонував без них увесь цей час і як на це дивились відповідні санітарно-епідеміологічні органи? Але навіщо, якщо вода «Olimpia» «завжди з вами».
Володимир Антонюк
Там є річка — можна і в річці помитися. А гарячу воду можна отримати нагрівши відро води на вогні. правда для маленьких дівчаток важко те відро носити, але то не головне. Головне, що в цьому таборі можуть відпочити і діти, і представники найбільш уразливих до ВІЛ груп. По черзі.
Маріанна Антонюк
заради справедливості зазначу, що «ойкос» означає «довкілля» (тільки не пам'ятаю, з якої це мови). Назва, як на мене, вдала. І табір справді гарний. А от чи можливо гарячу воду цілодобово в гірському таборі забезпечити — не впевнена. Душ там є. Електрику провели — стовпи закопували, дроти тягнули. Я колись про це писала.
Роман Жахів
д.-грецьк. ????? — помешкання, місцезнаходження
Святослав Вишинський
У Норвегії на віддалених гірських хуторах є все те, чого немає у квартирах у центрі Чернівців. Це не виправдовує незрозумілих витрат і незрозумілого піару — якщо табір «дрібничковий», то й рекламуватись на мильній бульбашці високим чиновникам не до лиця. Слід пишатись вагомими здобутками — але їх за жодної влади не видно.
Святослав Вишинський
Зрештою, невже варто допустити, що існують проблеми з гарячою водою у високогірних карпатських резиденціях, котрі належать усе тим же високим посадовцям з усіх регіонів України (sic)?
Роман Вітовський
Табір наметовий. Створювався, як наметовий незважаючи на дерев'яні хатинки. Тому гаряча вода там лишня. Хоча цього року в «Ойкосі» таки втсановили бойлер бо треба виконувати вимоги купи інстанцій. Але він за своєю суттю повинен бути без умов. І ще варто згадати, що табір безкоштовний, а діти самі вирішують їхати їм і туди чи ні. До речі дехто там кожен рік відпочиває і жодних нарікань. Оскільки він безкоштовний то гроші, які виділяються на нього, всі йдуть на провіант, госп. частину і елементарну оплату людської праці. А для умов і всього іншого є табори стаціонарні навідміну від «Ойкоса» не безкоштовні.
Роман Вітовський
Ще забув сказати — душові кабінки там теж є. Поле для футболу і волейболу також. Столи для настільного тенісу. І навіть маленька баня біля гірської ріки побудована руками тих, хто там працює. Тому Святославе не варто поспішати з негативними коментарями. Тим паче ознайомившись з питанням дистанційно сидячи за комп'ютером.
Святослав Вишинський
З табором і його специфікою знайомий із часу його проектування орієнтовно в 2006-2007 рр., а не віртуально. Проте повторюсь: немає чим особливо пишатись і з пафосом влаштовувати політичний PR на рівні (в.о.) міського голови. Не йдеться про дух табору чи його безпосередніх організаторів, але про ті інтонації, з якими влада традиційно подає дрібничкові справи, озвучуючи при цьому немалі цифри, на них витрачені. За останні три роки причетними до влади людьми в Карпатах було зведено резиденції і відпочинкові комплекси міжнародного рівня — а громада радіє, коли їй за 250 тис. грн. щороку ставлять дерев'яні хатинки і бойлер для води.

P.S. «Майданчик для волейболу» — вочевидь, галявина на фотографії з розтягнутою через нею сіткою. Для наметового табору непогано, але чи для табору, котрий за три роки офіційно отримав 750 тис. грн. (бл. 90 тис. дол.)? Виникають очевидні сумніви, що облаштування «Ойкосу» справді коштувало таких грошей — і чи не стало воно приводом для чергового «відмивання». Необов'язково гарячою водою.
Маріанна Антонюк
Щодо пафосного піару — погоджуюся, особливо на рівні в.о. — бо якщо екс-мер до того табору принаймні має стосунок, то в.о. — …
Захар Подкидишев
Ще пару тижнів і екс-мер матиме стосунок до табору суворого режиму. Років так на десять…
Володимир Антонюк
Брехня. Ніхто нічого Федоруку не зробить. Чи може ти готовий закластися, що через пару тижнів Федорука затримають? А якщо ні?
Захар Подкидишев
Галя, виправ помилку: ДЯКОНЮК, а не ДЬяконюк
Алька Ситар
Я була в Ойкосі, добряче відпочила і свідома того, що в табір нема чого їхати за гарячою водою чи будь-якою іншою цивілізацією, тоді варто сидіти вдома і тішитись цивілізацією. А от відносно того, мало чи багато — 250 тис. грн. — чесно, не знаю. Як на мене, не такі то вже й великі гроші для утримання табору.
Маріанна Антонюк
>«Секретар міської ради Віталій Михайлішин на апаратній нараді в мерії повідомив, що з наступного року фінансування «Ойкосу» буде збільшено до 400 тисяч гривень.»
www.molbuk.com/chernovtsy_news/38818-tabir-ojjkos-majut-namir-zrobiti-postijjnim.html
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте