Чи писаний закон Шкварковському?

Навколо,  так званих,  «старих»профспілок та їхньої діяльності точиться багато розмов. Порушення резонансних кримінальних справ стосовно профчиновників різних рівнів в Україні, на жаль, стали нормою. Вони, мабуть,  забули, що мають займатися захистом трудових та соціально-економічних прав працівників, а не “вирішувати питання” щодо майна профспілок.
 
Не оминула ця хвороба і Буковину. Як стало відомо, 16 червня цього року за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення порушено кримінальну справу проти посадових осіб Чернівецької обласної ради профспілок. Внаслідок незаконних дій фігурантів справи державним інтересам завдані матеріальні збитки майже на один мільйон гривень.


8 червня 2011 року відбувся Пленум Чернівецької облпрофради, де я змогла на власні очі пересвідчитися, що ситуація справді вкрай неоднозначна й потребує детального вивчення та кардинальних змін.  Це стосується як самої діяльності облпрофради, так і  майна, що належить Чернівецькій облпрофраді. Не буду в деталях переказувати те, що відбувалося на Пленумі – це  достатньо широко висвітлювалося в друкованих та електронних засобах масової інформації.
Проте інтерес до цих подій у громаді викликав у мене багато питань не тільки як в журналіста, але перш за все як у пересічного громадянина. Тому  2 червня 2011 року  мною був направлений інформаційний запит  до Чернівецької облпрофради на ім’я  пана Шкварковського. Нижче вашій увазі подається цей запит в оригіналі, (зареєстрований в облпрофраді за вхідним №18-284 від 02.06.2011р.)
Невдовзі була отримана  офіційна відповідь від Чернівецької облпрофради за підписом пана Шкварковського. Як на мене, вона містить дуже багато протиріч, але це історія для окремої публікації. Оригінал офіційної відповіді “профспілкового боса” наведена нижче (вихідний №0214/144 від 10.06.2011 р.).
Усе ж мене не покидає надія, що на всі проігноровані питання інформаційного запиту, пан Шкварськовський дасть відповіді. Як мінімум – широкому загалу на сайті Букінфо… Як максимум – у прокуратурі J

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте