Видавництво "Зелений Пес" Братів Капранових презентує нову книгу для дітей


Фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» та видавництво «Зелений пес» Братів Капранових презентують книгу для дітей «Тарас Шевченко і Я» на 18-му Міжнародному книжковому «Форумі видавців у Львові». «Форум видавців у Львові» відбудеться 14-18 вересня 2011 року, на якому очікують близько 300 авторів з 26 країн світу – з п’яти континентів. Вперше на Форум приїдуть автори з Нової Зеландії, Конго, Нігерії, Австралії, Казахстану та Естонії.
 
Книга «Тарас Шевченко і Я» продовжить випуск серії дитячих детективних розслідувань «12 балів» про видатних людей України, які вплинули на хід історії та залишили свій слід у культурі країни. Історія України сформована біографіями видатних людей. Російсько-радянська ідеологія поклала відбиток не тільки на тлумачення минулого, а й призвела до плутанини та виникнення стереотипів, полярні версії української історії у різних суспільних груп, різних регіонів нашої країни. Завданням серії книжок «12 балів» (для дітей середнього шкільного віку, їх вчителів та батьків) було якщо не зруйнувати, то хоча б підважити усталені стереотипи та сформувати власну неупереджену думку кожного читача стосовно видатних особистостей. 
 
Стрижневою у серії є книжка «Тарас Шевченко і Я», яка вийшла у світ завдяки спільним зусиллям Фонду «Відкрий Україну» та видавництва «Зелений пес» Братів Капранових. У книзі діти зможуть дізнатись про Тараса Шевченка – геніального поета, талановитого художника, неординарну особистість свого часу, зможуть розібратися, чому його вважають душею України, а його твори вивчають у школі.    
 
Презентація книги відбудеться на Всеукраїнському бібліотечному з'їзді 16 вересня о 14-00 у Львівській обласній бібліотеці для дітей (Винниченка, 1). Назва презентації: «Відкритий урок від Братів Капранових та Фонду Арсенія Яценюка «Відкрий Україну»: «Як зацікавити дітей історією та літературою». Друга презентація «Історія може бути цікавою» для відвідувачів Форуму відбудеться 17 вересня о 14-00. 

Книжка «Тарас Шевченко і Я» буде розповсюджуватися через мережі книгарень по всій території України, щоб усі охочі могли придбати її у будь-якому регіоні країни.

14 коментарів

Святослав Вишинський
З Тараса Шевченка обов'язково слід робити ікону — чи то для шароварщиків, чи то для вже для «просунутої» молоді — що в кінцевому результаті вказує на внутрішню неповноцінність старих і нових «креативщиків».
Іван Білик
Так, пане Святославе, без мертвого кумира ми не можемо. Найкраще у нас виходить копирсатися серед мертвих та плакатись «у жилетку».
Роман Жахів
Твори Шевченка не є мертвими! як би того багатьом не хотілося. Лише тіло тлінне. А якщо у вас «найкраще виходить плакатись у жилетку» — то не розписуйтесь за всіх українців.
Іван Білик
Спочатку треба проснутись, а потім читати і писати. Я про ТВОРИ нічого не писав, я писав про наші національні особливості характеру.
Роман Жахів
Ваші національні?
Альберт Комарі
Святе, не можу із тобою не погодитись! І взагалі, останнім часом твої коментарі надзвичайно влучні — і щодо поезії, і щодо інших питань. Принаймні, це моя особиста позиція…
Святослав Вишинський
Досвід кампанії на підтримку Дмитрия Медведева доводить, що зупинятись на півмірах при розкрутці бренду — з урахуванням реальних очікувань публіки — неефективно. Проект «Femen» подав свою заявку на реставрацію ікони Тараса Шевченка:

Роман Жахів
А деякі живі кумири — мертвіші мертвих.
Роман Жахів
Й не уподібнюйтесь, друзі, бєлінскім: «Не читал, но осуждаю!»
Святослав Вишинський
Необов'язково читати всю книгу, щоб зрозуміти, до якого класу вона відноситься. Фраза «Шевченко — це круто!» на обкладинці/афіші говорить сама за себе. Образ революційного поета не вистачало ще перетворити на додаток до поп-корну та «Coca-Cola». Вистачає і того, що його вже зробили синонімом шароварницького маразму — тепер іще спробують зробити українським аналогом Че Гевари з фізіономією на кожній третій футболці на Калинівському ринку.
Роман Жахів
Я не читал этих пасквилей, и никто из моих знакомых их не читал (что, между прочим, доказывает, что они нисколько не злы, а только плоски и глупы), но уверен, что пасквиль на императрицу должен быть возмутительно гадок по причине, о которой я уже говорил.
— Белинский В. Г. Полное собрание сочинений в 13-ти тт. — Т.12: Письма 1841-1848. — М., 1956. — Стр. 441
Святослав Вишинський
Тому що: «Українцем бути модно». Нова епоха в патріотичній риториці, «адаптованій» до «upcoming generation». Тільки ікони, перетворені на «бренди», несумісні з «многа букаф», тож на пасквілі витрачатись немає потреби. Фраза «Шевченко — це круто!» обеззброює будь-яких критиків.
Михайло Шморгун
ідея піарити Шевченка утопічна.

1 — Цільова група перестає читати книжки, як такі…
2 — Міф про борця який терпить поразку і немає жодної перспективи за свого життя здобути перемогу є шкідливим для тих небагатьох, хто читатиме цю книжку.
3 — Шевченко є сталим символом держави Україна. Він асоціюється з всіма невдачами націонал-демократичного «проекту Україна».Молоді люди відторгають Шевченка підсвідомо, так само, як і державу Україна.
4 — Образ Шевченка ( лисий мужик в тулупі, що напружено думає ) — не відповідає сьогоднішньому часу, який є часом дій, вчинків, а не думання і переживання за те, що сталося колись, або станеться в майбутньому.
Святослав Вишинський
Найоригінальніша в прес-релізі фраза: «Завданням серії <...> було якщо не зруйнувати, то хоча б підважити усталені стереотипи». Очевидно, саме для цього в якості ілюстрації був підібраний найбільш стереотипний і вже давно перетворений на догму портрет Тараса Шевченка після заслання. Добре, що не посмертна маска.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте