На території Хотинської фортеці відбувся фестиваль «Хотинська твердь»

24 вересня, на території Державного історико-архітектурного заповідника «Хотинська фортеця» відбувся Міжнародний військово-історичний фестиваль «Хотинська твердь». Участь у заходах з нагоди відзначення 390-ї річниці перемоги у Хотинській битві взяли Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв, заступник Голови обласної ради Валентин Маніліч, делегації Литви і Польщі. Вітальні телеграми з нагоди свята надійшли від Віктора Януковича, Володимира Литвина та Миколи Азарова.

Розпочалися урочистості покладанням вінків до пам’ятника Петру Сагайдачному. У своєму вітальному слові Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв зазначив: «Непересічна подія сьогодні зібрала нас на цій благословенній героїчній хотинській землі. 390 років тому литовсько-польсько-козацькі війська зупинили тут Османську навалу на Європу. Я щиро вірю в те, що Буковина буде тим краєм, варто жити. Я вітаю вас з цим святом, з цією нашою славетною перемогою!».

У рамках відзначення 390-річчя перемоги в Хотинській битві відбулося спецпогашення письмової кореспонденції штемпелем з пересувною датою «Хотинська фортеця». Надзичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Пятрас Вайтєкунас привітав гостей зі святом, до речі, українською мовою, і передав Державному історико-архітектурному заповіднику «Хотинська фортеця» план-схему фортеці. Михайло Папієв подарував Пятрасу Вайтєкунасу картину з «Хотинською фортецею».

На території Хотинської фортеці виступили художні колективи області, свої вироби представили народні умільці. Відбулися презентації населених пунктів Хотинщини, де гостинні хотинські газди та газдині частували гостей смачною кулешею, голубцями, варениками та самогоном.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте