Телепроект «Велике журі» стартував на телеканалі «Чернівці»


Його ведучий Арсеній Анциперов вважає програму своєрідним первістком майбутнього суспільного телебачення.

В прямому ефірі телеканалу «Чернівці» на початку тижня стартували громадські дебати «Велике журі». Їх ведучий – голова громадської спілки «Буковинська Партнерська Агенція» (БПА) Арсеній Анциперов. За його словами, мета проекту – дати можливість людям з різними точками зору висловити свою позицію з актуальних і гострих питань, які турбують територіальну громаду, а відтак через дебати показати третій стороні, тобто чернівчанам, можливість вибору.

– Ми були дуже раді, коли нашу чергову проектну заявку у сфері співпраці зі ЗМІ та громадою підтримала така організація, як «The National Endowment for Democracy» (NED) – поважна міжнародна інституція, що опікується демократичними ініціативами. Її підтримка є свого роду індикатором того, що наша діяльність помітна на теренах України.

Формат теледебатів передбачає участь фахівців — дебатерів та членів самого «Великого журі». Велике журі – це 12 чернівчан, які обираються абсолютно випадковим шляхом серед тих, хто зголосився взяти участь у телепроекті. Вони незаангажовані і, за великим рахунком, не мають жодного стосунку до фаховості того питання, яке розглядається. Тобто це звичайні чернівчани – представники громади міста. Самі дебатери, як правило, фахівці у сфері, що обговорюється. Наприклад, у передачі, що відбулася у понеділок, йшлося про туризм: «Чи може місто Чернівці «заробляти» на туризмі?» Команду, яка відстоювала позитивну відповідь очолював заступник директора департаменту економіки міської ради Володимир Пулинець, а їхніх опонентів – проректор Буковинського фінансово-економічного університету, професор економіки Валерій Євдокименко. У підсумку «Велике журі» визнало аргументи команди Євдокименка більш переконливими. У своїх коментарях присутні у студії чернівчани звертали увагу на проблеми та перешкоди, які заважають у розвитку туристичної галузі в Чернівцях.

– Щодо тем публічних дебатів, то пропозиції приймаються від громадян, журналістів, експертів, тобто вони не визначаються наперед. Єдина умова – ці теми мають бути актуальними, цікавими і дійсно такими, що турбують мешканців Чернівців», – наголосив Арсеній Анциперов. – Контактний телефон для повідомлень про бажання взяти участь у програмах, чи надати пропозицію щодо теми дебатів – (0372) 57-41-18, 57-30-34.

Довідка «Версій»

Національний фонд підтримки демократії (NED) є приватною, некомерційною організацією для розвитку і зміцнення демократичних інститутів в усьому світі. Кожен рік, при фінансуванні з боку Конгресу США, NED підтримує більше 1000 проектів неурядових груп, які працюють для демократичних цілей у більш ніж 90-ти країнах світу.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте